Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka Leipää, sirkushuveja ja ihmisen tyhjennyspaikkoja

Kotimaan matkailussa rikotaan edelleen kävijäennätyksiä. Jos kohde on kiinnostava ja vetää väkimassoja, myös lähiympäristö saa osansa matkailijoista.

Mielekkään tekemisen ja elämysten lisäksi tarvitaan ruokaa, yöpymispaikkoja, peseytymis- ja wc-palveluja. Matkailuautot ja -vaunut ovat nykyisin hyvin varusteltuja, mutta henkilöautolla matkaa tekevät retkeilijät ovat täysin tarjolla olevien palveluiden varassa.

Rautalammilla on huomattu, että kansallispuistossa kävijät jäävät yöpymään lähiseudulle. Yöpuuta haetaan kauniista paikasta veden ääreltä.

Esimerkiksi Kerkonkoski ja Nokisenkoski ovat suosittuja, Säynätsalmen sillan alle mahtuu monta perhekuntaa.

Kaikissa näissä kolmessa paikassa käydään myös päiväretkillä. Veneenlaskurampit vetävät kalastamisesta kiinnostuneita tai muuten vaan järvellä viihtyviä.

Muumipeikolle ei ole piirretty pyllyreikää, mutta ihmisellä se on ja ihan syystä. Terveyden ja hyvinvoinnin kannalta sitä tulee myös käyttää päivittäin. Asia on hyvin henkilökohtainen ja puheenaiheena kyseenalainen, mutta koskettaa kaikkia.

Muumipeikolle ei ole piirretty pyllyreikää.

Hyvä ruoka ei riitä, vaan aterioiden välillä ihminen pitää tyhjentää. Asianmukaiset ja siistit wc-tilat ovat loppuun asti mietittyä palvelua. Ne ovat usein myös paikkoja, jotka muistetaan hyvällä tai pahalla.

Rautalammilla turistikohteiden palveluja on kohennettu ja Säynätsalmenkin nuotiokatos on saanut rinnalleen huussipömpelin.

Huvittavaa on, että huuska on sama, mikä sieltä aikoinaan siirrettiin Nokisenkoskelle. Se siis palaa kotiin, mutta tuoreutettuna, sillä rakennusta kohotetaan, jotta sen alle saadaan mahtumaan nykyaikaiset, kompostoivat systeemit.