Passipaikka: Nautitaan Sisä-Savon kauniista kesästä

Kuvituskuva. Päivi Taskinen-Kekki
Päivi Taskinen-Kekki

Päivi Taskinen-Kekki

Monesti kuulee sanottavan, että kesä on ihmisen parasta aikaa. Tänä vuonna kesä tuntuu erityisen ihanalta, kun korona näyttää hellittävän otettaan ja rokotukset etenevät. Aurinkoinen sää on edistänyt kylvötöitä ja ripeimmät ovat jo ehtineet rehun tekoon. Mansikat ja muut marjat kypsyvät. Lehmät ovat päässeet laitumelle ja koululaiset ansaitulle lomalle. Kesäkukat loistavat kotipihoissa.

Me lehdentekijät olemme eläneet vahvasti kesätunnelmissa jo varhaisesta keväästä lähtien, kun olemme ideoineet ja tehneet kesälehden juttuja. Tänään torstaina niin kutsutun peruslehden välistä löytyy vuoden 2021 kesälehti, joka on laaja kattaus tarinoita, ihmisiä ja ilmiöitä eri puolilta levikkialuettamme. On ollut ilo tavata ja haastatella seudun ihmisiä sekä kiteyttää heidän ajatuksiaan ja näkemyksiään lehtijuttujen muotoon. Kesälehtiä laitetaan tuttuun tapaan jakoon myös paikkoihin, joissa ihmiset liikkuvat kesän aikana. Kesälehden näköislehti löytyy kätevästi netistä verkkosivuiltamme osoitteesta sisa-savolehti.fi. Näköislehteä voi selata omalta puhelimelta vaikka kodin terassilla tai mökin laiturilla.

Kotimaan kohteet ovat tänä kesänä suosiossaan lomien aikaan. Pidetään ääntä Sisä-Savon upeista luontokohteista ja kerrotaan rinta rottingilla paikallisista mahdollisuuksista sekä palvelutarjonnasta.

Yhteistyö on voimaa, siitä oivana esimerkkinä on viiden kunnan yhteinen retkeilyalue kolmen maakunnan rajalla. Kartalla varustettu yhteinen esite kutsuu patikoimaan, pyöräilemään ja melomaan Suonenjoen, Rautalammin, Pieksämäen, Konneveden ja Hankasalmen maisemiin.Tärkeää on myös tutustua itse omien kulmien reitteihin, jotta mahdollisuuksista osaa kertoa muille.

Pidetään ääntä Sisä-Savon upeista luontokohteista

Kommentoi