Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka Kenelle annat rahojesi käyttöoikeuden – valtakirja on voimassa neljä vuotta

Maksatko veroja? Kuvittele kunnallisveroeurosi seteleiksi ja laita kuvitteellinen nippu pöydän kulmalle –  aika mukava kasa rahaa, eikö? Sillä rahalla maksetaan lakisääteisiä palveluja kotikunnassasi, mutta jää siitä joku seteli myös valinnaiseen käyttöön.

Sillä ylijäävällä osalla voidaan parantaa niitä pakollisia palveluja, tarjota vähän extraa. Tai raha voidaan käyttää johonkin ihan uuteen. Sillä voidaan tarjota esimerkiksi kulttuurielämyksiä tai uusi ulkoliikuntapaikka. Kunta voi tarjota herkut itse tai tukea eri alojen toimijoita toteuttamaan kuntalaisten toiveita.

Kuntalaisten yhdessä kasaamasta rahapotista ei riitä ihan kaikkeen kivaan. Verorahojen suuntaa ohjaa kunnanvaltuusto, ja jokaisella valtuutetulla on mahdollisuus aikakin esittää käyttökohdetta sinunkin maksamillesi veroille.

Kukkarolle pääsijät valitaan äänestämällä ja se tehdään nyt. Tänään tiistaina on viimeinen ennakkoäänestyspäivä. Sunnuntaina on varsinainen vaalipäivä ja laitimmainen mahdollisuus vaikuttaa siihen, kenellä on lupa puuhastella yhteisellä lompsalla seuraavat neljä vuotta.

Maanantaina kello 10:een mennessä äänioikeuttaan oli käyttänyt reilu neljäsosa sisäsavolaisista. Tervossa äänestämässä oli käynyt 28 prosenttia äänioikeutetuista, Suonenjoella 27 prosenttia. Vesannolla äänestysprosentti oli 26 prosenttia ja Rautalammilla 22. Monta valtakirjaa yhteisten rahojen käyttöoikeudesta on siis vielä kirjoittamatta.

Vaalikoneista löytyy tietoa, mitä ehdokkaat pitävät tärkeänä ja miksi? Ehdokkaita kannattaa jututtaa myös ihan kasvotusten. Valtuutettu on sinun puhetorvesi asioita päätettäessä.

Kenellä on lupa puuhastella yhteisellä lompsalla?