Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdokkaalta | Kohtaamisia

Kohtaamisia koulussa. Opettaja-ajoilta on jäänyt mieleen miten tunnin jälkeen joku oppilas jäi luokkaan pyyhkimään taulua. Siinä kahdenkesken jutustelimme. Oppilas kertoili huolistaan ja minä kuuntelin. Ne olivat hektisen koulutyön kiireettömiä mukavia hetkiä. Tunsin, että pystyin antamaan hänelle aikaa- aikaa mitä nuo nuoret (tutkimuksen mukaan) aikuisilta haluavat ja eivät saa tarpeeksi.

Kun noin vuosi sitten koululaiset ja opettajat joutuivat koronan takia etäkouluun, vaati se koulun aikuisilta ja lapsilta ja perheiltä paljon. Oppimisvajetta tuli, ja etenkin heikoimmat oppilaat kärsivät siitä eniten. Toteutettiin varsinainen mahtava digiloikka. Kun taas palattiin lähikouluun lapset odottivat kavereiden näkemistä ja myös opettajien tapaamista.

Hiihtoladulla. Talven mittaan koppasin kymmeniä kertoja hiihtovermeet ja Lintharjulle. Samat miehet ja naiset tulivat vastaan ja iloiset huomenet ja kuulumiset vaihdettiin. Jos jotakunta ei näkynyt muutamaan päivään pantiin senkin merkille. Meistä kehkeytyi hyvä porukka. Yhtenä pakkaspäivänä sukseni side jäätyi enkä saanut auki ja siihenkin löytyi hiihtokavereista auttaja. Usein kohtasin myös latukissan, jonka iloinen kuljettaja sai hyvälle tuulelle.

Kohtaamisia vanhusten palvelukodissa. Elämää nähneen mummon tai papan kiitollinen ilme, kun tulimme ulkoiluttamaan. Heidän tarinansa antoivat ajattelemisen aihetta. Marisemmeko turhasta? Ja arvostammeko hoitajia, jotka raskaasta työstä huolimatta jaksavat hymyillä.

Kohtaamisia rantapolulla. Tuo Suonenjoen helmi. Huomata miten liikkujien määrä on lisääntynyt. Vierivä kivi ei sammaloidu. Mummoja, pappoja, lapsia, nuoria, koiria...

Kohtaamisia kokouksissa. Korona pakotti teamskokouksiin, mutta ajanoloon se ei ollut mukavaa. Palattiin lähes entiseen (maskit ja turvavälit) ja miten mukava oli nähdä kollega ”livenä”.

Muun muassa edellämainituista asioista (koulutus, vanhustenhoito, harrastusmahdollisuudet )Suonenjoen päättäjät pääsevät päättämään. Toivotaan jatkossakin hyviä perusteltuja päätöksiä kokonaisuus ja talous huomioon ottaen.

Kirjoittaja on kuntavaalivaaliehdokas.