Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdokkailta | Toivotaan yhdessä vaalirauhaa

Vesannolla on heti ulkomainonnan alettua turmeltu vaalimainoksia. Paitsi, että kunnan telineeseen asetettuja vaalijulisteita on revitty, myös itse telineet ovat saaneet osumaa, kun joku voimansa tunnossa on niitä hakannut tai potkinut.

Toivomme, että kaikki ymmärtävät, mistä vaaleissa on kyse. Vaalit järjestetään, jotta kuntalaisilla olisi mahdollisuus äänestämällä valita kotikuntaansa luottamushenkilöt hoitamaan yhteisiä asioita ja tekemään päätöksiä.

Kyse on demokratian peruspilarista. Vaalit, joihin kaikilla on mahdollisuus osallistua ehdokkaina, ja joissa kaikilla on mahdollisuus äänestää, on arvokas ja vaalimisen arvoinen asia.

Asioista voidaan olla eri mieltä. Kaikki eivät tykkää kaikista – eikä tarvitsekaan.

Kaikilla puolueilla ja ryhmillä tulee kuitenkin olla tasavertainen mahdollisuus osallistua vaaleihin ja käydä kampanjoitaan rauhassa. On myös syytä muistaa, että vaalimainoksiin kohdistuva ilkivalta on paitsi totaalisen ajattelematonta, myös vahingonteko, joka on rikoslain mukaan rangaistavaa. Tässä kohtaa ilkivalta kohdistuu paitsi ehdokkaiden julisteisiin, myös kunnan omaisuuteen. Vaalimainosten turmeleminen johtaa herkästi rikosilmoitukseen.

Meillä Vesannolla osataan elää sovussa ja toisiamme kunnioittaen. Vaikka jokainen ehdokas toki haluaa, että oma vaalitulos olisi hyvä, kaikki puolueet ja vaaleihin ehdokkaita asettaneet tahot taatusti sitoutuvat kunnioittamaan toistensa vaalityötä ja kampanjointia. Vetoamme yhdessä kaikkiin kuntalaisiin, että mielipiteitä ei ilmaistaisi sabotoiden minkään ryhmittymän vaalityötä vaan vaaliuurnilla äänestämällä.

Vaalirauhaa toivoen:

Kaikki Vesannon kunnanvaltuuston valtuustoryhmät sekä kuntavaaleihin ehdokkaita asettaneet tahot