Ehdokkaalta: Päätöksentekoon avoimuutta ja osallistumista

Viljo Herranen

Kuntapolitiikassa kuulee joskus sanottavan, että päätöksiin ei voi kaupunkilainen osaltaan vaikuttaa. Päättäjät ovat liian kaukana ihmisistä. Asiat vain päätetään jossakin ja toimeen valitut luottamushenkilöt katoavat ”katukuvasta”palatakseen jälleen, kun uudet vaalit koittavat.

Voiko tätä asianlaitaa muuttaa niin, että kaupunkilaiset kokevat tulleensa kuulluksi ja luottamushenkilöt eivät jäisi etäisiksi.

Haluan niin, että tämä muuttuu edes vähän, asioita hoidetaan avoimesti ja kaupunkilaisten ääni kuuluu päätöksenteossa. Ei kaupunginvaltuusto- ja lautakuntatyöskentely ole salaseuratoimintaa, se on yhteisten asioiden hoitamista.

Perussuomalaiset ovat tehneet valtuustoaloitteen osallistuvasta päätöksenteosta. Siinä asukkaita otettaisiin mukaan suunnittelemaan jonkun paikan, tai alueen kehittämistä, jokainen valtuutettu saisi määrärahan, jonka voi käyttää yhdessä kuntalaisten kanssa suunniteltuun kohteeseen, joko yksin, tai yhdessä muiden valtuutettujen kanssa. Määrärahaa ei voisi käyttää yksityisiin hankkeisiin.

Olemme myös halunneet tuoda esille Metsolantien liikennejärjestelyt.

Nykyisin tuo alue on vaarallinen niin koululaisille, pyöräilijöille, kuin muillekin tiellä liikkujille. Alueella asuu myös ikäihmisiä, joille esteetön liikkuminen on tärkeää päivittäisten kauppa-, ja muiden asioiden hoitamisessa. Alueen nopeudet ovat myös vaarallisen korkeat.

Haluammeko kehittää kaupunkiamme edelleen vai pysähtyä odottamaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, yhdessä tekeminen vie meitä kohti parempaa tulevaisuutta. Taaksepäin katsominen ei auta, vaan ratkaisut on löydettävä nyt.

On toki tunnustettava, että haasteitakin on nyt ja tulevaisuudessa ihan riittävästi.

Asioita on laitettava tärkeysjärjestykseen niin, että Suonenjoki ja sen asukkaat ovat ensisijalla. Raha ei riitä aivan kaikkeen hauskaan ja mukavaan. Olisi mieltä ylentävää luvata kaikkea, jos omistaisimme ehtymättömän tulon lähteen. Uskon, että tarkalla talouden suunnittelulla ja rakenteiden kehittämisellä selviämme tulevaisuuden haasteista.

Äänestämällä voi oikeasti vaikuttaa siihen, että miten yhteisiä asioita hoidetaan. Käytä oikeuttasi vaikuttaa, äänestä.

Kirjoittaja on kuntavaaliehdokas (ps.), varavaltuutettu, sosiaalilautakunnan varapuheenjohtaja, Kuopio-Suonenjoki ympäristö- ja rakennuslautakunnan jäsen

Kommentoi