Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka Kotimaan matkailu kiinnostaa tänäkin kesänä

Koululaisilla alkaa kohta kesäloma, ja kesälomat ovat pyörähtäneet käyntiin myös työpaikoilla. Loma on odotettu tauko arkiseen aikataulutettuun aherrukseen. Koronarokotukset tuovat helpotusta kokoontumisiin, mutta toki riskejä kannattaa vielä miettiä ja toimia sen mukaan.

Suomalaiset odottavat innostuneena lähestyvää kotimaan matkailukesää, selviää tuoreesta kyselytutkimuksesta. Koronapandemia on lisännyt entisestään kierroksia matkailuhalukkuuteen.

Lähes puolet suomalaisista (43 prosenttia) ovat aiempaa kiinnostuneempia kotimaan matkailusta. Jopa 65 prosenttia kertoo tekevänsä tänä kesänä lomamatkan Suomessa. 25 prosenttia pohtii vielä päätöstään.

Kun vastaajia pyydettiin kertomaan, millaisia asioita he haluavat kokea tänä kesänä, nousivat esille erityisesti aktiviteetit, elämyksellisyys, luontomatkailu, yllätyksellisyys, historia ja kulttuuri.

Vastuullisuuden lisäksi myös perinteet ja traditiot vetävät suomalaisia puoleensa. Jopa 24 prosenttia sanoo, että haluaa kokea perinteisiä asioita Suomessa matkustaessaan. 17 prosenttia kokee olevansa yhteydessä omiin juuriinsa. Joka viidennelle nuorelle Suomi näyttäytyy seikkailuun houkuttavana.

Sisä-Savossakin on paljon ihasteltavaa ja monipuolista tekemistä, muun muassa maastopyöräilyreittejä, frisbeegolfratoja, näköalatorneja, luontopolkuja, siistejä uimarantoja, veneilyreittejä, kalastuspaikkoja, kulttuuritapahtumia, museoita, kesäravintoloita, lasten liikennepuisto ja vaikka mitä palveluja.

Meidän täällä asuvien kannattaa tietysti myös itse hyödyntää näitä palveluja, mutta myös vinkata tutuille ja tuntemattomillekin hyviä tärppejä kotimaan matkailuun Sisä-Savon alueelle.

Kannattaa vinkata tutuille ja tuntemattomillekin hyviä tärppejä kotimaan matkailuun Sisä-Savon alueelle.