Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka Kuntavaaleissa annettu ääni ehdokkaalle on pääsylippu

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkoi keskiviikkona ja jatkuu toivon mukaan vilkkaana tänään torstaina, sillä paikallisesta näkökulmasta olemme vaalien aikaan vaikuttamisen ytimessä äänestäjinä.

Paikallislehti Sisä-Savo pyrkii omalta paikalliselta osaltaan kannustamaan kuntalaisia lähtemään liikkeelle ja käyttämään äänioikeuttaan.

Olemme koko vaalikevään ajan nostaneet kuntavaaleihin ja paikalliseen päätöksentekoon liittyviä asioita mediassamme esille. Myös ehdokkaat ovat päässeet esittämään mielipiteitään ja näkemyksiään Ehdokkaalta-kirjoituksien muodossa printtilehdessä sekä nettisivuillamme. Toimituksessa olemme koostaneet juttuja Paikallislehti Sisä-Savon vaalikoneen analytiikkaa hyödyntäen. Ehdokkaiden näkemyksiä niin veronkorotuksiin, kaivostoimintaan, maksuttomaan ehkäisyyn kuin kuntaliitoksiin on selvitetty vaalikoneen avulla.

Paikallislehden vaalikone on oiva väline myös äänestäjälle kuntavaaliehdokkaan etsimisessä ja löytämisessä.

Tämänpäiväiseen vaaliteemalehteemme tiedustelimme paikallisten yrittäjäyhdistysten edustajien näkemyksiä hyvästä valtuutetusta ja valtuustosta. Aihetta puidessa nousi esille myös äänestäjän merkittävä ja tärkeä rooli.

Suonenjoen yrittäjäyhdistyksen edustajat kiteyttivät äänestyksen merkityksen ytimekkäästi: ”Ääni on pääsylippu päättäjien ja päätösten arvosteluun. Jos jätät äänestämättä, samalla menetät mahdollisuuden arvostella kunnanvaltuuston päätöksiä.”

Toisinaan kuulee sanottavan, et-teivät vaalit kiinnosta. Tämä tokaisu hämmästyttää, sillä kuntatasolla päätetään kovin monesta arkielämään vaikuttavasta kansalaista koskettavasta asiasta.

Kuntatasolla päätetään kovin monesta arkielämään vaikuttavasta kansalaista koskettavasta asiasta.