Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdokkaalta | Rakennukset kuntoon Suonenjoella

Pidän kirkkorakennuksista. Ne ovat ylväitä ja ryhdittävät maisemaa. Suonenjoenkin kirkko on upea.

Parasta siinä ovat kuitenkin lämmitetyt penkit. Suunnittelija on ajatellut rakennusta käyttävien ihmisten terveyttä ja viihtyvyyttä.

Toisinaan rakennukset on suunniteltu muuhun käyttöön kuin mihin niitä vuosikymmenten jälkeen käytetään ja kunnollista remonttia ei ole tehty käyttäjien vaihduttua. Paikallislehti Sisä-Savo kertoi 13.4. Veljeskodin haasteista.Veljeskodin tiloissa tutkitaan rakennuksen sisäilmaa ja tehdään rakenteellisia selvityksiä. Kotihoidon palveluja käyttäville asukkaille etsitään väistötiloja.

Rakennus on alunperin rakennettu rintamamiehille eikä kaikilta osin vastaa nykyisten asukkaiden tarpeita. Mitä tutkinnassa ilmenee ja riittävätkö korjaukset? Tulisiko asukkaat siirtää toisaalle tai ehkä rakentaa uusi rakennus muualle? Ainakin nykyisen Veljeskodin sijainti joen rannalla on kaunis. Sijainti sairaalan vieressä tuo myös turvaa hoitoa tarvitseville asukkaille.

Entä vanha Lukio: mikä sen tulevaisuus on? Rakennus on suuri ja puolet siitä on suojeltua. Onneksi sillä on osittain käyttöä kansalaisopiston kursseille.

Onko vanha uimahalli tosiaan tarkoitus purkaa? Onko se niin huonokuntoinen, ettei sitä voisi korjata johonkin muuhun kuin uima-allaskäyttöön? Rakennus on hyvällä paikalla Kaatronlammen rannalla.

Eikö siitä voisi kunnostaa kesäteatteria, kesäistä tanssilavaa (talvella ei tarvita, onhan meillä hienosti toteutetut Lempyyn Seurantalon talvitanssit) ja vaikka kissakahvilaa (koirille saatiin jo puisto). Lapset tarvitsisivat sisäleikkipuiston: uima-altaan kohdassa olisi tilaa trampoliinille tai siihen saisi korkean kiipeilypaikan.

Työelämässäni olen havainnut, että suurin osa korjauksia vaativista rakennuksista voidaan korjata terveellisiksi ja turvallisiksi käyttää.

Asiantuntijat tutkikoot rakennusten kunnon perusteellisesti ja ammattilaiset hoitakoot korjaukset.

Käyttäjiä tulee kuulla. Monialaista asiantuntemusta tarvitaan, kun mietitään aktiivisesta käytöstä poistuneiden rakennusten hyötykäyttöä.

Kaikkia rakennuksia ei voi eikä ole syytä ”pelastaa”. Iloitsin nähdessäni, kun vanha Kutvosen huonekalutehdas purettiin! Hyvä Suonenjoen päättäjät!

Kirjoittaja on tilapalvelupäällikkö, YTM, Kuntavaaliehdokas (Perussuomalaiset, Sit.), Suonenjoki,

Ehdokkaalta on palsta, jossa kuntavaaliehdokkaat voivat esittää mielipiteitään. Julkaisemme yhden kirjoituksen kultakin ehdokkaalta saapumisjärjestyksessä. Etusijalla ovat Sisä-Savon alueen kuntavaaliehdokkaat. Jos tilaa riittää, voimme julkaista useamman kirjoituksen. Merkkimäärä saa olla korkeintaan 2 500. Toimitus voi tarvittaessa lyhentää ja muokata tekstiä. Julkaisemme Ehdokkaalta-kirjoituksia 3. kesäkuuta saakka.