Passipaikka Mökkielämä kiehtoo ja kiinnostaa nyt kovasti

Kesämökeille ja vapaa-ajan asunnoille riittää kysyntää myös Sisä-Savon alueella.

Lehteemme haastateltu paikallinen kiinteistönvälittäjä kertoo, että mökinmyynti-ilmoituksella voi olla jopa tuhansia katsojia parin päivän aikana.

Myös mummonmökeille ja vanhoille taloille olisi ostajia, kun niitä vain olisi sopivasti ja näkyvästi tarjolla.

Järvenranta on ollut mökistä haaveilevan ja ostohousuja jalkaan sovittavan unelma jo iät ja ajat. Mökin ihanteellinen sijainti on noin tunnin ajomatkan päässä kasvukeskuksesta, missä sijaitsee koti.

Keskustelut lähipiirin ja tuttavien kanssa osoittavat mökkiunelman monenlaiset ulottuvuudet. Toiset kaipaavat mökilleen puuhaa, ympärille metsämaata ja viljelypalstaa puutarhatöitä varten, mahdollisuutta nikkaroida ja kuoputella maata.

Eivätkä kaikki säikähdä edes pihakaivoa, kantovettä ja ulkohuussia, päin vastoin, toisille mökki on yhtä kuin vanhan ajan konstailematon idylli, johon pitääkin kuulua vähän erilaista, kaupunkielämästä poikkeavaa ponnistelua. Toiset haluavat huvilan kaikilla mukavuuksilla, paikan, joka on melkein kuin oma koti.

Mökkirannan talviteloilla olleita laitureita kiinnitetään paikoilleen.

Elämme aikoja, jolloin leskenlehdet alkavat puskea piristävää keltaväriään harmaasta maasta. Mökkirannan talviteloilla olleita laitureita kiinnitetään paikoilleen. Veneitä käännellään ja viedään rantaa kohti. Innokkaimmat pulahtavat jo järvessä.

Tuolit ja pöydät asetellaan terasseille. Pian grillissä jo tirisevät makkarat, pihvit ja vihannekset. Varmin kevään merkki on mökin saunan piipusta nouseva savu.

Olemme mökkikansaa viimeisen päälle. Töissäkin jaksaa mainiosti, kun tietää, että viikonloppuna pääsee taas mökille puuhastelemaan ja rauhoittumaan sekä rentoutumaan.