Lukijoilta: Kohtauspaikaksi kylätalo Työppäri Rautalammilla

Onhan talo tapulin ja kirkon jälkeen kylämme kolmanneksi vanhimpana käytössä olevana rakennuksena jo sinänsä säilyttämisen arvoinen, kirjoittajat totevat. Arkisto / Päivi Halonen

Riitta Hiironen, Jorma Kukkonen

Tässä lehdessä ( Paikallislehti Sisä-Savo 1.4.) Rautalammin kd -kuntavaaliehdokkaat tekivät merkittävän aloitteen ”kaiken kansan kohtauspaikasta”. Koronarajoitusten toivon mukaan kohta väistyessä sen toteuttamisella on kiire kanssakäyntimme lisäämiseksi ja sitä kautta hyvinvointimme turvaamiseksi yli yhdistys- ja muiden toimintarajoitteidemme.

Tähän on pyritty jo pari vuotta paikallis- ja rakennushistoriallisesti merkittävän Työväentalon korjaamisella ja entistä laajemmalla toimintamahdollisuuksien tarjoamisella. Onhan talo tapulin ja kirkon jälkeen kylämme kolmanneksi vanhimpana käytössä olevana rakennuksena jo sinänsä säilyttämisen arvoinen. Yhteinen, kaikki rajat ylittävä velvollisuutemme lienee siis pelastaa talon tulevaisuus.

Koronan aiheuttamat Ty:n talousongelmat ovat valitettavasti estäneet aikeemme. Lähes kaikki varaukset on peruutettu. Onneksi olemme saaneet joitakin paikallisia sekä muualta tulleita avustuksia ja lahjoituksia toiminnan jatkamiseksi, muun muassa jokapyhäiltaisen bingo-pelin rajoitusten (50 henkeä) ehkä piankin sen salliessa. Paikallinen exit-hankkeemme Rautalammilla olkoon yhteistyö erilaisin ideoin kylä-/yhdistys/järjestötalo Työppärin ylösrakentamiseksi. Nimi voi toki olla joku muukin, samoin organisaatiotausta ja/tai -muoto. Kunnan mukaantulo tähän työhön on erittäin toivottavaa.

Näissä merkeissä olemme sopineet talvella pidetyn yhdistysten illan jälkeen, että vapun tienoilla kokoonnumme yhteiseen pohdintaan.

Mukaan ovat jo lupautuneet monet yhdistysten, seurojen, yritysten, puolueiden ja eri vapaaehtoistahojen edustajat. Saamme silloin infoa myös vastaavasta yhteistyöstä muun muassa Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa ja Keiteleellä.

Kokoonnumme (rajoitusten puitteissa) Työväentalolle torstaina 29. huhtikuuta kello 18, mukana on asiantuntijana Seija Korhonen Mansikka ry:stä.

Kirjoittajat ovat Ty:n puheenjohtaja ja kunnalliselämän jättävä johtokunnan jäsen.

Yhteinen, kaikki rajat ylittävä velvollisuutemme lienee siis pelastaa talon tulevaisuus.

Kommentoi