Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdokkaalta | Negatiivinen muutto

Muuttoliikkeen kehittyminen negatiiviseksi on hyvin yleinen trendi Sisä-Savon kunnissa, niin myös meillä Suonenjoella.

Tilastokeskuksen laskelmien mukaan Suonenjoen väkiluku vuonna 2019 on 7 072 henkeä ja vuonna 2040 on 5 952 henkeä. Tämän kehityksen suurin ongelma on nuorten aikuisten siirtyminen työn/opiskelun perässä suuremmille paikkakunnille.

Tilanteen kehitykseen ei ole helppo vastata, mutta asia on kuitenkin niin tärkeä, että tähän on varattava aikaa ja resursseja. Päättäjien ja virkamiesten/-naisten tulisi yhdistää kaikki se tieto ja taito, joka on saatavilla tämän virtauksen torppaamiseen.

Uudet yritykset, jotka luovat työpaikkoja, ovat tässä avainasemassa, joten työpaikkojen saamiseksi tulisi kaupunkimme antaa suurin mahdollinen tuki näille hankkeille.

Yritysten ja kaupungin välinen dialogi on myös hyvin olennainen osa työllistymiseen. Tämä yhdistää molempia osapuolia kestävällä pohjalla ja antaa vahvat hartiat yrittämiseen sekä työllisyyteen.

Ymmärrettävästi on paljon muuttoon vaikuttavia tilanteita, joita aina tulee ja joihin ei hyvilläkään päätöksillä voi vaikuttaa.

Hyvä työllisyystilanne antaa kaupungistamme vahvan signaalin ja luo vahvaa uskoa tulevaisuuteen.

Kirjoittaja on kuntavaaliehdokas (ps.), Suonenjoki.

Ehdokkaalta on palsta, jossa kuntavaaliehdokkaat voivat esittää mielipiteitään. Julkaisemme yhden kirjoituksen kultakin ehdokkaalta saapumisjärjestyksessä. Etusijalla ovat Sisä-Savon alueen kuntavaaliehdokkaat. Jos tilaa riittää, voimme julkaista useamman kirjoituksen. Merkkimäärä saa olla korkeintaan 2 500. Toimitus voi tarvittaessa lyhentää ja muokata tekstiä. Julkaisemme Ehdokkaalta-kirjoituksia 3. kesäkuuta saakka.