Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka Ehdokkaat ovat nyt läsnä modernisti etäyhteyksin

Koronapandemian ja vaalien siirtymisen takia toreilla ei ole näkynyt kuntavaaleissa ehdolla olevia kahvimukeineen, karkkeineen, ilmapalloineen ja paikallisesti tärkeine teemoineen.

Myöskään perinteisiä kuntavaalipaneeleja vanhassa tutussa muodossaan ei ole pystytty järjestämään rajoitusten haastaessa.

Rautalammin nuorisovaltuusto RauNo tempaisi ansiokkaasti järjestämällä kuntavaalipaneelin ajan hengen mukaisesti etäyhteyksiä hyödyntäen. Paikalla valtuustosalissa ollut rajattu määrä henkilöitä käyttivät maskeja ja pitivät turvavälejä.

Kuntavaaliehdokkaat pääsivät kertomaan näkemyksiään äänestäjille ja nuorille tarjoutui mahdollisuus kysyä ehdokkaiden mielipiteitä asioihin.

Asioina nousivat esille niin mielenterveys, koulutuksen resurssien riittävyys kuin myös Rautalammilla puhuttanut pormestarimalli ja kaivosasiat.

Myös etätyön ja etäopiskelun mahdollisuudet sekä kuntayhteistyö olivat puheenaiheina.

Nyt vaalipaneelia on mahdollista seurata kotisohvalta tai vaikka tiskatessa.

Kun äänestäjiä ei pääse tapaamaan kasvotusten, sosiaalisen median hyödyntämisen mahdollisuudet korostuvat. Nuorille sosiaalisen media käyttö on luontevaa, ja myös moni seniori käyttää näppärästi älylaitteita. Ne, jotka homman jo osaavat, voisivat tarjota neuvojaan uusille käyttäjille.

Haja-asutusalueelta huonojen teiden takaa voisi olla työlästä lähteä kunnanvirastolle vaalitenttiin.

Nyt vaalipaneelia on mahdollista seurata kotisohvalta tai vaikka tiskatessa. Jos lähetystä ei pääse seuraamaan vaalipaneeli-iltana, on tallenne mahdollista katsoa myöhemmin.

Omaa paikallista ehdokastaan voi kätevästi etsiä myös Paikallislehti Sisä-Savon vaalikoneelta, joka löytyy klikkauksen päästä nettisivuiltamme.