Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka Mittava lohkaisu paikallista savolaista historiaa

Toisinaan toimittajan työ vie tekijänsä aikamatkalle menneeseen. Lehden aukeamalle tehty juttu kauppias, tehtailija Herman Saastamoisesta johdatti kirjoittajan mielenkiintoisen henkilön elämänvaiheisiin. Tavoitteena oli valottaa, millainen henkilö oli Kuopion ytimessä ja Karttulan Syvänniemellä vaikuttanut kuuluisa liikemies.

Asiantuntijahaastattelun perusteella Herman Saastamoisesta piirtyi arvostetun, neuvokkaan, ahkerasti työtä tehneen ja myös päämäärätietoisen ihmisen kuva.

Hänen tarinansa on osoitus siitä, että vaatimattomista oloista voi ponnistaa menestykseen lujalla ja huolellisella työllä, tarkan talouden hallinnalla ja kaupanteon taidoilla, bisnesvainulla. Myös onnea on hyvä olla mukana matkassa.

Herman Saastamoisen tarina on myös mittava pala paikallista liike-elämän ja teollisuuden historiaa. Hänen yrityksensä työllistivät satoja henkilöitä, antoivat leipää ja elantoa karttulalaisille ja kuopiolaisille. Hänenkin vaiheisiinsa vahvasti liittynyt voikauppa vaurastutti paitsi yksilöä, myös seutua.

August Shuffertin kuvasta katsova Herman Saastamoinen pärjäisi hyvien ominaisuuksiensa avulla varmasti myös nykypäivän liike-elämässä. Hänen kaltaisiaan näkijöitä ja tekijöitä sekä tiennäyttäjiä tarvitaan, jotta yhteiskunnan pyörät pyörivät ja asiat edistyvät.Yrittäjyys on hatunnoston arvoinen asia, samoin työpaikkojen luominen ja tarjoaminen. Iso plussa on aina se, että tulee hyvin toimeen ihmisten kanssa.

Aikamatkat tekevät ihmiselle hyvää. Kotiseutunsa ja sen kehityksen näkee uudessa valossa, kun perehtyy hetken ajan historiaan. Pitää tuntea mennyttä, jotta kykenee ymmärtämään nykyisyyttä.

Aikamatkat tekevät ihmiselle hyvää.