Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka Iäkkäille rokotettaville soitetaan henkilökohtaisesti

Sisä-Savossa rokottaminen on sujunut hyvin ja rokotusjärjestyksestä tiedotetaan viikoittain paikallislehdessä ja terveydenhuollon kuntayhtymän nettisivulla.

Seutukunnassa toimitaan niin, että vuorossa olevalle henkilölle soitetaan terveysasemalta. Nyt ajanvarauksesta on soitettu yli 80-vuotiaille ja piakkoin rokotusaikoja tarjotaan 75–79-vuotiaille. Seutukunnassa edetään THL:n rokotusjärjestyksessä.

Jokaiselle henkilökohtaisesti soittaminen on iso homma, mutta jos ajanvaraus olisi asiakkaan tehtävä, sirkus olisi valtaisa ja linja todennäköisesti tukossa.

– Malttakaa odottaa vuoroanne. Se kyllä tulee, rohkaisee ylilääkäri Olli Lappalainen.

Lappalainen korostaa, että kaikki rokotteet ovat hyviä. Nimellä ei ole väliä, kaikilla on hyvä teho. Jos on rokotusvuorossa, niin rokote kannattaa ottaa. Rokotetta ei voi valita.

Huhtikuusta eteenpäin odotetaan Suomeen ja Sisä-Savoon isompia määriä rokotteita. Valtakunnallisesti on arvioitu, että työikäisten massarokotukset olisivat ajankohtaisia heinäkuun tietämillä.

Nimellä ei ole väliä, kaikilla on hyvä teho.

Ajatukset kannattaa ehkä kuitenkin siirtää syksymmälle. Kesä on loma-aikaa myös hoitohenkilökunnalla, ja he jos kuka ovat lomansa ansainneet. Normaaliakin terveydenhuollon toimintaa täytyy pyörittää.

Seutukunnan erikoisuus tulee olemaan kausityöntekijöiden testaaminen. Nykyohjeiden mukaan maahan tuleva testataan rajalla ja uudestaan aikaisintaan 72 tunnin kuluttua oleskelupaikkakunnalla.

Jos alueelle tulee 2 500–3 000 kausityöntekijää, se tarkoittaa yhtä monta tehtävää testiä.

Plus eihän kukaan tiedä mikä tautitilanne on viikon tai kuukauden päästä, saati mitä se on kesällä.