Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdokkaalta | Erilaisuus on rikkautta

Meitä ihmisiä on monenlaisia ja erilaisuus on rikkaus.

Ajatus siitä, että olisimme kaikki samasta muotista, ja ajatusmaailmamme olisivat kopioita toisistamme, on pelottava.

Onneksi näin ei ole, vaan meitä on ”moneen junaan”. Joskus tämä erilaisuus tuo haasteita, hyvänä esimerkkinä toimii politiikka.

Katsotko taakse- vai eteenpäin? Kaikki tekevät virheitä, sille ei vaan voi mitään

Sanonta ”Tekevälle sattuu” ei voisi paremmin pitää paikkaansa. Tekevälle nimittäin sattuu, myös virheitä.

Virhe on kaunis asia, ellei se johda katastrofaalisiin seurauksiin tai ole vahingollinen ihmisille, ympäristölle tai yhteiskunnalle.

Kauneus piilee siinä, että virhe tai epäonnistuminen opettaa meitä toimimaan toisin.

Asioihin ja päätöksiin kohdistuneet virheet voimme korjata, ihmisiin tai ympäristöön kohdistuneet virheet saattavat olla kohtalokkaita.

Se kuinka toimimme virheen satuttua on merkityksellinen asia. Jäämmekö murehtimaan sitä, osoittamaan sormella virheen tehnyttä vai otammeko opiksi ja korjaamme toimintaa?

On äärimmäisen helppoa osoittaa, ja nostaa toisten tekemiä virheitä julkiseen keskusteluun.

Tai luoda virheitä tyhjästä – jos toisen tekemä päätös ei miellytä, nostetaan se esille epäonnistumisena.

Kutsun tätä kuralapiolla tehtäväksi politiikaksi. Modernin, kiihkeärytmisen yhteiskunnan vastuut ja päätösten tekeminen globaalissa toimintaympäristössä ei ole helppo tehtävä. Virheitä sattuu ja päätökset eivät miellytä kaikkia.

Jos näistä ei oteta opiksi, vaan nostetaan ne äänekkääksi kuran heitoksi, jäämme tästä muodostuvaan mutaan kiinni. Emme pääse eteenpäin.

Emme ole täydellisiä, virheistä on opittava ja mentävä eteenpäin – yhdessä.

(kesk.) Suonenjoki

Ehdokkaalta on palsta, jossa kuntavaaliehdokkaat voivat esittää mielipiteitään. Julkaisemme yhden kirjoituksen kultakin ehdokkaalta saapumisjärjestyksessä. Etusijalla ovat Sisä-Savon alueen kuntavaaliehdokkaat. Jos tilaa riittää, voimme julkaista useamman kirjoituksen. Merkkimäärä saa olla korkeintaan 2 500. Toimitus voi tarvittaessa lyhentää ja muokata tekstiä. Julkaisemme Ehdokkaalta-kirjoituksia 8. huhtikuuta saakka.