Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka Napakassa tiivistetyssä tekstissä on täyttä voimaa

Paikkakunnilla puolueiden ehdokasasettelu on kuumimmillaan, kun listojen täyttämisessä otetaan loppukiriä.

Kunnanvirastojen valtuustosaleihin halutaan edustava joukko eri ikäisiä ja eri elämäntilanteissa olevia sekä erilaisia ammattialoja edustavia luottamushenkilöitä. Tiistain lehdessä kerromme ehdokasasettelun tilanteesta Suonenjoella ja Rautalammilla.

Mielipidekirjoittelu on hyvässä vauhdissa. Lehdessämme ja verkkosivuillamme on jo julkaistu useita Ehdokkaalta- ja Ehdokkailta-kirjoituksia.

Ehdokkaalta on palsta, jossa kuntavaaliehdokkaat voivat esittää mielipiteitään. Julkaisemme yhden kirjoituksen ehdokasta kohden saapumisjärjestyksessä.

Jos tilaa riittää, voimme julkaista useamman kirjoituksen. Merkkimäärä saa olla korkeintaan 2 500. Toimitus voi tarvittaessa lyhentää ja muokata tekstiä. Julkaisemme Ehdokkaalta-kirjoituksia 8. huhtikuuta saakka.

Napakkuus, terävyys, tiiviys ja selkeys ovat valttia mielipiteen ilmaisussa myös kirjallisessa muodossa. Maailmaa syleilevät, kaikkiin asioihin kantaa ottavat kirjoitukset kannattaa jättää pöytälaatikkoon jalostamista varten.

Kaikkiin asioihin kantaa ottavat kirjoitukset kannattaa jättää pöytälaatikkoon jalostamista varten.

Selkeä paikallinen, paikkakunnan ihmisiä käsittelevä konkreettinen teema puhuttelee ja erottuu kirjoitusten massasta.

Kirjoittamisessa toimivaksi havaittu keino on luettaa teksti ennen lähettämistä kaverilla. Jos hän ymmärtää, mitä tekstissä sanotaan, muutkin hyvin todennäköisesti ymmärtävät.

Mielipidekirjoitus tarjoaa näkökulmaa ja pohjaa keskusteluiden tueksi ja jatkoksi. Hyvä perusteltu teksti myös havahduttaa ja yllättää sekä parhaassa tapauksessa antaa eväitä oman ajattelun tueksi.