Passipaikka: Tutkittua tietoa oman ajattelun raaka-aineeksi

Päivi Halonen

Päivi Halonen

Hakukoneet ja sovellukset haistelevat kaiken aikaa millä sivustoilla käyttäjä liikkuu ja mitä klikkaa verkossa. Ne tarjoavat saman aihepiirin asioita ja näkemyksiä jatkossakin. Ja taas klikataan, koska kiinnostaa. Ja taas tulee samaa näkemystä. Kupla vahvistuu kerta kerralta ja syntyy mielikuva, että tämä on ainoa totuus.

Kohdennettuna tieto on valmiiksi pureskeltua ja helppo nielaista. Omaa ajattelua ei tarvita, riittää kun hymistellään samanmielisesti. Maailmankuva kapenee ja se on pelottava ilmiö.

Puhutaanko hetki koronasta? Vaikka siitä on uutisoitu väsymykseen asti, korona-sanan sisältävät jutut ovat klikatuimpien kärjessä ja koronauutisia luetaan tarkasti. Tietoa tarvitaan edelleen, sillä virus on yhä keskuudessamme ja voimissaan.

On helppo ennustaa, että rokotusten edetessä otsikkoihin nousevat rokotteen haittavaikutukset.

Epidemiaan liittyy nopeita käänteitä ja viruksen ymmärtäminen vaatii luotettavaa tutkimustietoa.

Tänään tiistaina on mahdollisuus seurata suoraa verkkolähetystä Jyväskylän yliopistosta. Yleisöluennolla taustoitetaan koronavirustutkimusta ja siellä annetaan eväitä koronauutisten seuraamiseen.

Siellä annetaan eväitä koronauutisten seuraamiseen.

Tutkijat kertovat muun muassa miksi koronavirus muuntuu ja miten tutkijat sitä seuraavat. Luvassa on tietoa myös käytössä olevista koronarokotteista ja mihin niiden toiminta perustuu.

Tutkijat vastaavat myös yleisön kysymyksiin.

Verkkoluento alkaa kello 17.30 ja linkki sinne löytyy Jyväskylän yliopiston sivulta.

Kommentoi