Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdokkaalta | Tukea lapsuuteen, vakautta vanhuuteen

Usein ollaan huolissaan kehitysvammaisten ja vanhusten oikeuksista, hyvinvoinnista ja palveluista. Väheksymättä tätä ollenkaan olen huolissani lasten ja nuorten tilanteesta.

Miksi yhä useampi lapsi tai nuori voi huonosti? Miksi ennaltaehkäisevään lastensuojeluun ja perhetyöhön ei panosteta tarpeeksi?

Mielestäni tänä vuonna alkava ilmainen toisen asteen koulutus ja oppivelvollisuusiän nostaminen 18 vuoteen on hyvä asia. Tällöin nuoret aikuiset eivät jää niin helposti ”tyhjän päälle” ja saavat mahdollisen ammatin ja kosketuksen työelämään.

Monelle vielä tuntematon asia on, että kokeilussa on ollut myös vuodesta 2018 alkaen ollut varhaiskasvatuksen esiopetuksen alkaminen jo 5-vuotiaana. Tämä kokeilu jatkuu syksyllä alkavalla kolmannella kaudella ja käsittää 28 kuntaa ja noin 18 000 lasta.

Näen myös tämän uudistuksen hyvänä, koska tällöin voidaan havaita varhaisemmassa vaiheessa mahdolliset lasten aistiyliherkkyys, ylivilkkaus, oppimisvaikeudet, lukihäiriöt ja muut lapsen kehityksen/oppimisen kannalta tärkeät asiat.

Lapsen kehityksen kannalta on tärkeää, että havaitsemme avun tarpeen ajoissa ja pystymme ohjaamaan ja tukemaan häntä opin tiellä.

Tukemalla lasta koulutaipaleen alusta aina ammattiin valmistumiseen saakka takaamme hänelle paremman tulevaisuuden ja vakaan turvallisen vanhuuden.

Tämä valtion ja kuntien sijoitus tulevaisuuteen/lapsiin maksaa itsensä takaisin vuosien saatossa.

Nykyiset lapset ovat myös joskus vanhuksia, miksi emme takaisi heille hyvää vanhuutta antamalla tukea koko elämän ajan. Jokaisella on kuitenkin vain yksi elämä.

Kuntavaaliehdokas, SDP, Suonenjoki

Ehdokkaalta on palsta, jossa kuntavaaliehdokkaat voivat esittää mielipiteitään. Julkaisemme yhden kirjoituksen kultakin ehdokkaalta saapumisjärjestyksessä. Jos tilaa riittää, voimme julkaista useamman kirjoituksen. Merkkimäärä saa olla korkeintaan 2 500. Toimitus voi tarvittaessa lyhentää ja muokata tekstiä. Julkaisemme Ehdokkaalta-kirjoituksia 8.huhtikuuta saakka.