Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdokkaalta | Autoilu – Taasko tulossa kurittamista?

Autoiluun kohdistuva kurittaminen on pöyristyttävää. Auto on arjen välttämätön työkalu, eikä mikään hupiväline.

Jos et itse käytä autoa, niin hankkimisiasi tavaroita on ainakin varmasti kuljetettu kumipyörillä.

Äskettäin hallituksen tekemä polttoaineveron korotus teki monelle kipeää. Se nostaa lisäksi tuotteiden hintoja kuljetuskustannusten noustessa.

Kummeksuttaa kaavailtu mahdollinen kilometriperusteinen verotusmalli. Kilometriperusteisen uuden maksun toteuttaminen tekisi haittaa Suomen kilpailukyvylle, ellei samanaikaisesti vähennettäisi reilusti muita jo olevia liikennettä rasittavia maksuja.

Jotta kilometriperusteisesti voitaisiin maksattaa suomalaisella, olisi asennetava uudet laitteet autoihin. Kuka tämän kustantaisi? Tulisiko uusi, kallis ja byrokraattinen systeemi.

Jos erilainen maksu tulisi kansalaisen maksettavaksi, riippuen sitä ajellaanko hiekkateitä vai asfalttiväyliä, tulisi ajettavien teiden erilaisuus todentaa. Miten? Vaatisiko se jopa seurannan? Tietojen kerääminen olisi kyseenalaista. Miten tämä toteutettaisiin siten ettei yksityisyyden suoja vaarantuisi? Entä ulkomaalainen liikenne? Asennutettaisiinko Suomen rajalla laitteet?

Nykyisin autoilijat maksavat jo veroa liikkumisen määrän mukaisesti polttoaineiden sisältämän veron takia.

Koronan väistyessä voi jopa käydä niin, että autoilun kallistuessa suomalaiset matkustavat yhä enemmän ulkomaille kuin pitkien matkojen Suomessa. Kotimaan matkailu kärsii.

Suomen kilpailukyvylle olisi hyväksi perua polttoaineveron korotukset välittömästi, kuten perussuomalaiset ovat ehdottaneet. Hallituksen tulisi miettiä keinoja liikkumisen helpottamiseksi, eikä sen hankaloittamiseksi.

Yksityisautoilu on järkevää pitää kohtuuhintaisena. Ei tarvita kalliita ideologiaperusteisia lisäkustannuksia.

Polttoaineiden hinnankorotukset lisäävät perussuomalaisten mielestä alueellista epätasa-arvoa, nimenomaan haja-asutualueilla.

Veronkorotus kohdistuu voimakkaimpana niihin, joilla ei ole varaa hankkia uutta autoa.

Perussuomalaiset teki eduskunnassa esityksen, että hallitus ei kasvata liikenteen vero- ja maksurasitetta. Kyseessä oli tämän vuoden budjettiäänestykset.

Miksi ihmeessä keskusta äänesti esitystämme vastaan? Miksi siis keskustapuolue äänesti eduskunnassa liikenteen vero- ja maksurasituksen kasvattamisen puolesta?

Kuinka keskustan mielestä maaseudulla pärjätään, jos yksityisautoilu kallistuu?

Kirjoittaja on kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu, (ps.) Kuopio.

Ehdokkaalta / Ehdokkailta on palsta, jossa kuntavaaliehdokkaat voivat esittää mielipiteitään. Julkaisemme yhden kirjoituksen kultakin ehdokkaalta saapumisjärjestyksessä. Jos tilaa riittää, voimme julkaista useamman kirjoituksen. Toimitus voi tarvittaessa lyhentää ja muokata tekstiä. Julkaisemme Ehdokkaalta-kirjoituksia 8. huhtikuutta saakka.