Passipaikka: Myös etäjumppa saa voimaan hyvin ja vetreästi

Yle TV2:n aamun jumppa menossa televisiossa. Päivi Taskinen-Kekki

Päivi Taskinen-Kekki

Rollaattori kulkee keveämmin, kun on jumpannut. Työssä jaksaa painaa, kun myös taukojumpille antaa aikaa. Nyt on lopetettava puhelu, kun televisiosta on alkamassa Ylen aamun jumppa.

Kommentit lukijoilta, työkavereilta ja seniorisukulaisilta huokuvat vahvaa viestiä liikuntaan koukuttautumisesta ja liikkeen hyvää tekevistä vaikutuksista.

Kun korona sulki ja säännösteli liikuntapaikkoja, kotijumppainto kasvoi. Perinteisen television jumpan rinnalle ovat tulleet myös suoratoistot ja nauhoitetut jumpat, joihin voi osallistua vaikka puhelintaan hyödyntäen.

Hyvinvointisovellus muistuttaa, että nyt on noustava työtuolista, on vesilasillisen ja myös tauon paikka ja pian jo hartiat pyörivät ohjaajan näyttämien liikkeiden ja ehkä myös musiikin tahdissa.

Käytäntö on osoittanut, että työpisteelleen kasvattaa helposti juuret. Myöhään iltapäivällä huomaa, että koko päivä on taas menty pelkän kahvin ja pikaisesti napatun leivän tai muun nopean palan voimin.

Käytäntö on osoittanut, että työpisteelleen kasvattaa helposti juuret.

Illalla on suuri nälkä ja suuret rasvaiset ja sokeria pursuavat eväät. Niskaa ja koko kroppaa kolottaa.

Usein arkeen tarvitaan raamit, innostaja ja muistuttaja, että on mahdollista alkaa voimaan hyvin. Ihminen on sopeutuvainen ja keksii keinot, myös poikkeusoloissa.

Moni toki kaipaa ryhmää ja kasvokkaisia kohtaamisia myös jumppasalilla. Maalta ja haja-asutusalueilta saleille ja halleille kertyy matkaa ja kiinnostus jumppaan voi sammua.

Teknologian mahdollistama osallistuminen etänä vaikka olohuoneesta ja kesän koittaessa pihan nurmelta on tervetullut lisä ja mahdollisuus liikunnan lisäämistä tavoitteleville ja liikuntatottumuksiinsa vaihtelua haluaville.

Nyt on jälleen aika nousta ylös!

Kommentoi