Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Suonenjoen kannattaisi pyydystää lisää uudisasukkaita

Tätäkin kannattaisi miettiä koulukysymyksiä Suonenjoella pohdittaessa.

Lempyyn seutu Suonenjoen kaupungissa voisi olla kasvava kohde Kuopion työtätekeville nuorille pareille, jotka arvostavat rauhaa, luontoa ja lastensa turvallista kasvua.

Suonenjoella kouluasiat ovat ihan hyvin otettu huomioon keskustan ja koko läntisen alueen osalta, mutta se ei ole tae sille, että kaupunki pysyy edelleen hyvin elinvoimaisena. Suonenjoki on onnistunut luomaan jonkin verran työpaikkojen määrän kasvua hyvällä elinkeinopolitiikalla teollisuus- ja palveluyrityksille.

Kuitenkin olisi hyvä nähdä myös muiden paikkakuntien työvoiman ”lainaaminen” asukkaiksi ja veronmaksajiksi yhtenä kasvun mahdollisuutena. Lännessä ja pohjoisessa (Tervon/Vesannon suunta) ei tätä potentiaalia ole, koska näillä alueilla on vastassa pieniä alueita, joissa ihmisillä ei ole tarpeita etsiä itselleen erilaista asumista. Mutta Kuopion suunta lienee se, mistä parhaiten löytyisi ne ihmiset, joille maaseudun turva parhaiten kelpaisi.

Lempyyn alueella on jo paljon perheitä, jotka tekevät työnsä muualla, etupäässä Kuopiossa, ja näistä Suonenjoen kannattaisi pitää kiinni ja ”pyydystää” lisää ”uudisasukkaita” pitämällä palvelut kunnossa alueella.

Nämä Lempyyn ”uudisasukkaat” ovat hyvin kannattavia suonenjokelaisia, koska ovat työssäkäyviä muualla, käyttävät terveyspalveluissa työnantajien palveluita ja tuovat niin kiinteistö- kuin henkilöverotuksen puhtaana Suonenjoen kassaan.

Lempyyn uudisasukkaat ovat hyvin kannattavia.

Ihan vain tuosta ylläolevasta syystä luulisi, että tätä ”buumia” kannattaisi pitää yllä ja kohentaa alueen palveluita ja kaavoitusta.

Suonenjoki voisi ottaa laskutikun käteensä ja laskea.

Ei vain uusi koulu ja päivähoito, vaan myös vesi ja kunnallistekniikka asialliselle tasolle ja eihän sitä koskaan tiedä, että näistä uudisasukkaista löytyisi jokunen yrittäjäkin alueelle.

Kuopiossa työssäkäyvä pariskunta tienaa vuodessa yhteenä noin 60 000 euroa, tuo kunnalle verotuloja siis 13 000 euroa / vuosi plus kiinteistöveron 1 000 euroa.

Kun sitten saadaan vaikka 50 perhettä, niin johan on kannattavaa vai mitä, 3 prosenttia kaupungin vuotuisesta verokertymästä.

Toki lasken tähän alueeseen myös Lyytilänmäen, Haapamäen ja Salmisen kylät, joihin näitä Lempyyn koulun tulevia oppilaita perheineen voisi sijoittua.