Passipaikka: Onneksi monipuoliset viestimet on keksitty

Kuvituskuva. Päivi Taskinen-Kekki
Päivi Taskinen-Kekki

Päivi Taskinen-Kekki

Vuoden 2020 joulu jää muistiin ja historiankirjoihin koronajouluna, jolloin kaupoilla käytiin maski kasvoilla ja hankittiin entistä enemmän joululahjoja ja ruokaakin nettitilauksina.

Moni muistaa tulevan joulun myös siitä, että yhteisen joulun viettoon, saman joulupöydän ääreen ei kokoonnuttukaan perinteisellä porukalla, kun eri puolilla Suomea asuvat sukulaiset jäivätkin kotiin tällä kertaa.

Onneksi meillä on käytössämme tekniikkaa, jota voi hyödyntää tässäkin tilanteessa. Joulupukki voi vierailla virtuaalisesti, glögilaseja kilistellä ja joululauluja laulaa yhdessä etäyhteyksiä hyödyntämällä.

WhatsApp -viestit liikkuvat näppärästi tilanteessa kuin tilanteessa, ja moni tykkää lähettää myös perinteisiä tekstiviestejä kuvien kera toivotellen hyvää joulua ja kysellen kuulumisia. Joulukuuset, lasten touhut, lahjojen avaamiset ja joulupöydän herkut välittyvät kuvina sukulaisille ja kavereille.

Mikä olisi mukavampaa kuin saada vanha kunnon puhelu joulun aikaan? Jouluaaton jälkeen tarjoutuu tilaisuus rupatella pitkään hyvän ystävän, kummin, kummilapsen tai tädin kanssa, ja kerrankin ajan kanssa. Videopuhelut älykännyköillä ovat sitten oma mainio lukunsa.

Jos jouluksi ei ehtinyt lähettää joulukortteja, voi tervehdykset aivan hyvin laittaa sosiaalisessa mediassa tai vaikka sähköpostilla. Tietenkin kaverin ja sukulaisen voisi yllättää joulun aikaan kirjoitetulla kirjeellä, jonka lähettää joulunpyhien jälkeen vuodenvaihteen kynnyksellä. Miten ihanaa ja yllättävää olisi saada kirje!

Joululehdessämme virittäydymme joulun tunnelmaan eri puolilla Sisä-Savoa tehtyjen juttujen muodossa. Iloinen ja rauhallinen joulumieli tehdään yhdessä.

Miten ihanaa ja yllättävää olisi saada kirje!

Kommentoi