Passipaikka: Jokainen voi löytää tavan auttaa muita

Anne Hakkarainen

Anne Hakkarainen

Kaikilla on nyt edessä erilainen joulu. Vaikka korona ei olisi vielä kohdannut itseä tai läheisiä, silti tilanne huolestuttaa ja masentaa.

Joulu tuo paineita etenkin lapsiperheille, koska lapsille halutaan kaikesta huolimatta järjestää mukava joulu, johon kuuluu lahjoja ja hyvää ruokaa. Tänä jouluna se voi olla vaikeampaa, jos perheessä on työttömyyttä tai lomautuksia tai jonkin muun kriisin takia taloudellisia vaikeuksia.

Korona-ahdistuksen keskelle tuo iloa ihmisten auttamishalu.

Viime tiistain lehdessämme Rautalammin seurakunnan kirkkoherra Heikki Marjanen kertoi, että ihmisillä on oikeasti auttamisen ja huolenpidon mieli. Tavalliset kansalaiset ovat innostuneet järjestämään joulukeräyksiä vähävaraisille ja vanhuksille.

Näitä paikallisia keräyksiä on eri paikkakunnilla, ja niihin osallistuminen on helppoa. Pienelläkin lahjatavaralla tai vaikka suklaarasialla voi ilahduttaa toisia. Myös oma työpanos talkoissa on hieno lahja.

Valtakunnallinen Hyvä Joulumieli -kampanja alkoi marraskuussa ja jatkuu aina jouluaattoon asti. Lahjoituksilla ilahdutetaan talousvaikeuksia kohdanneita perheitä lahjakorteilla, joilla he voivat hankkia ruokaa joulupöytään.

Korona-ahdistuksen keskelle tuo iloa ihmisten auttamishalu.

Keräyksen toteuttavat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti yhteistyössä Ylen kanssa.

Tämän vuoden tavoitteena on kerätä reilu miljoona euroa. Keräysvaroilla lahjoitetaan 21 000 kappaletta 50 euron arvoista ruokalahjakorttia.

Korttia ei voi anoa eikä hakea, vaan se on lahja perheelle.

MLL:n ja SPR:n paikallisyhdistykset ja -osastot tekevät yhteistyötä paikallisen sosiaalitoimen, diakoniatyön ja neuvoloiden kanssa perheiden löytämiseksi.

Tehdään yhdessä hyvä joulu.

Kommentoi