Passipaikka: Ensilumenlatua ja kuumamehubaaria

Kuvituskuva. Arkisto / Päivi Taskinen-Kekki
Päivi Taskinen-Kekki

Päivi Taskinen-Kekki

Harmaan ja vihreän värittämät marraskuun päivät ovat saaneet toivomaan lunta ja rapsakoita pakkaskelejä.

Kun uutinen Puijon ensilumenladun avaamisesta kantautui jälleen Sisä-Savoon, aikomus suksien kaivamisesta varastosta nousi esille.

Ajatus lähti villisti lentoon. Entä jos meilläkin pääsisi jo hiihtämään kesän yli säilötyllä lumella maksua vastaan? Stadionille pystytettäisiin esimerkiksi urheiluseuran tai yrityksen ylläpitämä konttikahvila, josta saisi kuumaa mehua ja kaakaota kermavaahdolla sekä vaahtokarkeilla. Kaloreiden kulutuksen jälkeen voisi hyvällä omalla tunnolla nauttia myös munkin tai croissantin.

Hiihdon ilosanomaa jakavat hiihtokoulut lapsille ja hiihdon vuosikaudet väliin jättäneille innokkaille kokeilijoille käynnistyisivät saman tein. Suksettomat henkilöt voisivat vuokrata välineet kontin vuokraamosta. Myös hiihdon yksityistunteja olisi mahdollista varata laskettelukeskusten tapaan. Työhyvinvointipäivänä lähdettäisiin työkavereiden kanssa yhdessä sivakoimaan.

Hiihtogurut antaisivat vinkkejä varusteisiin, pukeutumiseen ja kunnon kohottamiseen liittyen. Paikalle kutsuttaisiin myös entisiä ja nykyisiä sisäsavolaisia ja pohjoissavolaisia hiihdon tähtiä kertomaan lajin pariin hakeutumisestaan, harjoittelustaan ja kokemuksistaan kilpaladuilla.

Hiihtokausi lähtisi näyttävän räväkästi käyntiin. Tempauksesta kehkeytyisi myös sosiaalisen median ilmiö, kun ladulle houkuteltaisiin mukaan tubettajat ja muut somenikkarit.

Hauskimman videon tehnyt, hassuimmassa hiihtoasussa edennyt tai eniten kilometrejä kartuttanut voittaisi kilpailussa jonkin hienon palkinnon.

Ladulle houkuteltaisiin mukaan tubettajat ja muut somenikkarit.

Kommentoi