Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka Puhumisen hyvää tekevä voima on ihmeellinen

Äkkiseltään kovin arkiselta kuulostava kysymys: Mitä sinulle kuuluu? pitää sisällään monta syvää merkitystä.

Toisen vastauksen kuunteleminen aidosti ja keskittyen on välittämisen ja arvostuksen osoitus toista kohtaan.

Kun kuulumiset vaihdetaan puolin ja toisin, on mahdollista, että syntyy hyvin hedelmälliset keskustelut.

Usein siinä samalla kysytään myös toisen vointia. Kun elämä tarjoilee meille jokaiselle niin ylä- kuin alamäkiä, niin vastaus voi olla hyvin tai huonommin vointia elämäntilanteen mukaan.

Myös omaa oloaan on aika ajoin hyvä pohtia, samoin asioita, joita haluaa tehdä ja jotka oikeasti tuottavat merkitystä ja hyvää oloa elämään.

Tällä viikolla Suomessa vietetään Mielenterveysviikkoa, jonka tämän vuoden teemana on Mistä tietää? Teeman tavoitteena on rohkaista ihmisiä pohtimaan omaa vointiaan ja hakemaan apua mielen haasteisiin ajoissa. Mielenterveyden keskusliiton viikon yhtenä viestinä on, että pienikin tunne siitä, ettei voi hyvin, on syy hakea ja saada apua.

Läpi harmaan kiven ei onneksi tarvitse puskea yksin.

Läpi harmaan kiven ei onneksi tarvitse puskea yksin. Me kaikki olemme täällä toisiamme varten.

Puhumisen ja vuorovaikutuksen hyvää tekevä voima on ihmeellinen. Kun tunteensa pukee sanoiksi ja lausuu ne kaverille ääneen lenkkipolulla, pukukopissa, saunan lauteilla tai illanistujaisissa, on mahdollista saada helpotusta olotilaansa. Usein helpottava tieto on, että joku lähipiiristä on kokenut joskus samanlaisen haastavan asian ja on siitä selvinnyt.

Omakohtainen kokemukseni erokriisissäni aikoinaan oli, että ulkopuolinen ja kuunteleva ammattilainen oli kullanarvoinen apu mielen sekasotkun selvittämisessä.