Passipaikka: Korona vaatii maskia ja turnauskestävyyttä

Päivi Taskinen-Kekki

Sisä-Savossa ihmisten keskuudessa liikkuessa ja asioidessa on osalla näkynyt jo kasvomaskeja.

Suonenjoen ja Rautalammin terveysasemien asiakkaille, vieraille ja saattajille suositellaan nyt vahvasti oman kasvomaskin käyttöä ja turvaetäisyyksiä muihin ihmisiin.

Naapurikaupungissa Kuopiossa epidemia on kiihtymisvaiheessa, ja taudit liikkuvat ihmisten mukana.

Käytin kasvomaskia ensimmäistä kertaa perjantaina Vesannolla. Alkuun maski kasvoilla ahdisti ja tuntui, etten näe ja havainnoi tilan tuntua sivuillani tarpeeksi.

Oma haasteensa oli kirjoittaminen silmälasit päässä. Rillit huurtuivat alta aikayksikön. Myös kasvomaskin asettaminen naamalle vaati harjoittelua.

Kasvomaskin käyttäjä ja turvaväliä pitävä osoittaa vastuullisuutta.

Neljän tunnin treenaamisen jälkeen kasvomaskiin alkoi jo vähän tottua, ja tuli tunne, että eiköhän tämä tästä. Silmälasiongelmaa en tosin vielä ole ratkaissut. Tottuneempi kasvomaskin käyttäjä totesi, että maski lämmittää kasvoja mukavasti, ja että sitä oikein kaipaa työpäivän ajaksi kasvoillensa.

Kasvomaskin käyttäjä ja turvaväliä pitävä osoittaa vastuullisuutta. Meidän kaikkien tehtävänä on yrittää nujertaa merkillinen koronavirus.

Luonnon ystävänä mietin kertakäyttömaskien tuottamaa jätemäärää ja roskaamista. Vastuullisuutta on käytetyn kasvomaskin laittaminen sekajätteeseen. Valitettavasti maskeja on näkynyt hylättynä maassa.

Pitkittynyt koronatilanne ja epävarmuus vaativat meiltä turnauskestävyyttä. Onneksi aina on mahdollista turvautua mielen voimaan ja pohtia, mitä hyvää meillä ja minulla on tästä tilanteesta huolimatta. Onnen ja ilon aiheita voi joutua joskus vähän kaivamaan, mutta yleensä on mahdollista löytää useitakin.

Kommentoi