Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka Minäkin kävin, ja työnnyn tarvittaessa uudestaan

Epidemia näyttää kiertävän seutukuntaa. Turvallisuuden tunteesta ei silti ole haisuakaan, sillä koronan muotoinen musta pilvi leijailee yllä kaiken aikaa.

Kaikki toiminnot ovat jäissä, koska huomisesta, tulevasta viikosta saati loppuvuoden tilanteesta ei varmuutta. Kaikki voi muuttua hetkessä.

Epidemian aiheuttamia tunteita on tutkittu muun muassa Mediatalo Keskisuomalaisen koronaa koskevien uutisartikkelien tunnereaktioista. Kesällä suomalaiset kokivat, että epidemiasta oli saatu erävoitto, kertoo tunnedataa seurannut Silja Tenhunen.

Tartuntojen lisääntyessä pelko kasvoi syyskuussa samalle tasolle kuin alkukeväällä. Terve pelko lisää varovaisuutta järkevällä tavalla. Liiallinen pelko voi johtaa ihmisen unohtamaan toisten hyvinvoinnin ja keskittymään omaan selviytymiseen.

Tässä työssä tapaa ihmisiä kasvokkain. Vaikka kontakteja on vähänlaisesti entiseen verraten, silti aina on mielessä, että entä jos se koronan pirulainen on kuitenkin tarttunut jostain mekkoon? Entä jos minä olen oireeton, mutta linkoan tautia pitkin pitäjiä?

Puoliso kävi työmatkalla Virossa, missä on ilmaantuvuusluku on pienempi kuin Suomessa. Suomenlahden etelärannalla maihinnousijan tuli esittää matkustusasiakirjojen lisäksi erityinen kutsu maahan. Kohteessa vierailta oli ensimmäisenä mitattu kuume.

Matkan jatkumo on 10 päivää etätöitä karanteenissa.

Vaikka puoliso sanoi tavanneensa matkalla vähemmän ihmisiä kuin Suonenjoella lenkkeillessään, matkan jatkumo on 10 päivää etätöitä karanteenissa ja kaksi puhdasta koronatestiä.

Minä kävin hakemassa ensimmäisen negatiivisen Covid-vastauksen syyskuussa. Tuntui ikävälle, mutta jos tarve tulee, työnnyn kyllä matalalla kynnyksellä uudestaan kaivattamaan nenänielua. Tuskin kukaan haluaa karkuuttaa viruksen omalle elinalueelleen.