Eihän yliopistollinen sairaalamme unohdu?

Uudistuksia pohtiessa on tärkeää turvata alueemme huippuosaamista.

Sosiaali - ja terveyspuolen uudistamista on suunniteltu pitkään. Kunnat ja sairaanhoitopiirit ovat antaneet lausuntojaan uudistuksesta.

Hyvin pienelle huomiolle on nyt mielestäni jäänyt asia, joka on todella merkittävä alueemme kannalta. Miten lainsäädännössä turvataan, että sairaalamme yliopistollisuus säilyy?

Meillä on täällä alueellamme sekä yliopistollinen sairaala että yliopisto. Näiden kahden yhteistyön ja rahoituksen turvaaminen on merkittävää. Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri lausunnossaan korosti yliopistollisuuden merkitystä.

Samoillla linjoilla ovat olleet myös muutkin yliopistollisten sairaaloiden alueilla olevat sairaanhoitopiirit.

Jos Suomen itsenäisyyden ajan suurin hallinnollinen uudistus toteutuu, on ehdottoman tärkeää panostaa yliopistollisten sairaaloiden säilymiseen yliopistollisina.

Sillä on valtava merkitys alueellemme ja alueen ihmisille tulevaisuuden vuosikymmeninäkin, ei pelkästään lähivuosina.

Yliopistollinen sairaala on alueellamme todella tärkeä. Se on sitä terveydenhuollon, mutta myös alueemme vetovoiman ja kehityksen kannalta.

Onkin aiheellista kysyä ja muistuttaa, kuinka Suomen hallitus aikoo esityksessään varmistaa yliopistojen ja yliopistollisten sairaaloiden yhteistyön ja riittävän rahoituksen siihen?

Kirjoittaja on Pohjois- Savon sairaanhoitopiirin varapuheenjohtaja, kansanedustaja, (ps).