Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka Sisä-Savo on kirjallisen luovuuden lähde

Sisä-Savon näkökulmasta vietämme tänä vuonna upeaa kirjasyksyä.

Kunnistamme ponnistaneet, myös uudelle Mitä hänelle kuuluu? -palstallemme haastatellut menestyskirjailijat Kari Hotakainen ja Leena Lehtolainen ovat kirjoittaneet odotettua luettavaa.

Suonenjoen omasta iskelmätähdestä Kari Tapiosta on ilmestynyt Antti Heikkisen kirjoittama elämäkerta, jota puimme pian lehdessämme. Tänään lehdessä kerrotaan rautalampilaisen Santeri Pakkasen ja tyttärensä Lean kirjoittamasta, inkerinsuomalaisuutta käsittelevästä teoksesta.

Myös Sisä-Savossa vaikuttaneet tietokirjailijat ovat ansioituneet tänä syksynä. Rautalampilaislähtöinen, viime tiistain lehteemme haastateltu Osmo Kärkkäinen kirjoitti kirjan suomalaisen viestihiihdon sankareista, ja mukana oli tietenkin myös sisäsavolaisia menestyneitä hiihtäjänimiä. Kärkkäinen on myös toinen lokakuussa ilmestyneen hiihtäjä Siiri Äitee Rantasen elämäkerran kirjoittajista.

Pekka Turunen kirjoitti sotahistoriateostaan Rautalammin-mökillään. Päämajan kaukopartioiden toimintaa tallentui kansiin Hankaveden maisemissa. Tästäkin syntyi paikallislehteen mielenkiintoinen juttu.

Syksyllä on perinteisesti kääriydytty huovan alle sohvalle lukemaan lehtiä ja kirjoja ihan luvan kanssa. Pimeällä on aikaa ja keskittymiskykyä pysähtyä sanojen, kertomusten ja tarinoiden äärelle.

Koronasyksynä ei ole luvassa matkoja aurinkoon, joten kirjallisuutta ahmitaan hiekkarannan sijaan entistäkin enemmän kotosalla. Onneksi elämyksiä voi hakea ja saada myös lukemalla. Arjen rutiineiden ja ajatusten sekamelskan keskellä kirja tarjoaa mahdollisuuden siirtyä toisiin maailmoihin ja saada ajatukset hetkeksi pois arjesta.

Pimeällä on aikaa ja keskittymiskykyä pysähtyä sanojen, kertomusten ja tarinoiden äärelle.