Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Poliisin resurssit turvattava haja-asutusalueille

Savo-Karjalan SDP pitää tärkeänä, ettei haja-asutusalueiden turvallisuus pääse rapautumaan.

Pitkään jatkunut poliisin resurssien leikkaaminen on lopetettu tällä vaalikaudella. Hallitusohjelmassa on luvattu poliisien määrän lisäämistä ja se näkyy myös budjetissa.

Nyt on pidettävä huolta, että alueelliset erityispiirteet otetaan huomioon resurssien jaossa. Itä-Suomessa Poliisihallinto näyttää olevan menossa keskittämisen suuntaan säästöjen toivossa.

Vuoden 2021 alusta ollaan lakkauttamassa Juankosken ja Suonenjoen poliisiasemien palveluita kokonaan. Pohjois-Karjalan alueella Kiteellä poliisilaitosta ollaan ajamassa alas.

Lisäksi Lieksan poliisiaseman lupapalvelut lakkautetaan vuoden 2022 alusta. Ilomantsissa, Outokummussa ja Juuassa ei poliisin asemapaikkaa ole lainkaan. Jatkossa poliisin tulo hälytystehtäviin kestää huomattavasti pidempään.

Poliisin läsnäolo ja lyhyet hälytysajat sekä alueen tuntemus ovat arvoja, joita on vaikea rahalla mitata. Tilanne alkaa olla huolestuttava molemmissa maakunnissa.

Savo-Karjalan sosiaalidemokraatit pitävät tärkeänä, että ihmisten turvallisuuteen panostetaan myös vaikean taloudellisen tilanteen keskellä.

Viranomaisten toimintakyky tulee turvata molempien maakuntien alueella. Vuoden 2021 valtion budjetissa poliisille tulee lisäresursseja, joita kohdennetaan erityisesti poliisin läsnäoloon harvaan asutuilla alueilla. Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa on pidettävä huolta, ettei alueen tarpeita ohiteta.

Keskittämispäätökset tulee perua ja tilanne arvioida turvallisuus huomioon ottaen uudestaan.

Kirjoittaja on puheenjohtaja, Savo-Karjalan SDP.