Passipaikka: Kannatetaan ja käytetään paikallisia palveluja

Päivi Taskinen-Kekki

Päivi Taskinen-Kekki

Koronavuonna muistutus paikallisten palvelujen käyttämisestä on entistäkin tärkeämpi.

Jos haluamme, että paikalliset palvelut kuntakeskustoissa ja kylillä säilyvät, on niitä käytettävä.

Moni muualla asuva ystävä ja tuttava usein hämmästelee ja ihastelee Sisä-Savon alueen palvelutarjontaa, esimerkiksi erikoisliikkeitä, joita täältä löytyy.

Pois muuttaneet arvostavat nykyiseltä paikkakunnalta löytyviä sisäsavolaisia tuotteita ja tuntevat lämpöä sydämessään niitä ostoskoriinsa poimiessaan.

He kertovat käyvänsä paikallisissa aina synnyinpaikkakunnalla piipahtaessaan ja lomia viettäessään. Käydäänpä isommista kaupungeistakin meidän paikallisissa ihan asiakseen, koska palvelu ja tarjonta on hyväksi havaittua ja koettua.

Yksilöllinen palvelu on arvossaan, kun etsitään esimerkiksi kestävää, laadukasta ja sopivaa ylle tai omaan kotitalouteen. Tuttu yrittäjä tietää taustasi ja osaa vinkata sinun tyylistäsi sekä sinun makusi mukaista.

Käydäänpä isommista kaupungeistakin meidän paikallisissa ihan asiakseen.

Kun seuraavan kerran miettii jonkin vaatteen, vempaimen tai vekottimen hankkimista kaukaa automatkojen päästä ja netistä, voisi pohtia, löytyisikö se kuitenkin omalta kotiseudulta. Kun seuraavan kerran on aikeissa ajaa naapurikaupunkeihin syömään juhlapäivänä, voisi tarkastaa paikallisen tarjonnan.

Meidän kaikkien etu on, että liike-elämän pyörät pyörivät meidän omilla kylillämme, ovien kellot soivat ja ruokailuvälineet pitävät ääntä lautasilla. Etumme on, että ihmiset porisevat iloisena mukavia yhteisen pöydän ääressä.

Yhdessä olemme aina enemmän ja pärjäämme toisiamme tukien nyt ja aina. Pidetään siis jatkossakin Sisä-Savon puolta.

Keskustelu