lauantai 8.8.2020 Sylvi, Sylvia, Silva

Parasta paikallista

OP Vesanto ja OP Nilakka suunnittelevat yhdistymistä

Vesannon Osuuspankki ja Nilakan Seudun Osuuspankki suunnittelevat yhdistymistä uudeksi Sydän-Savon Osuuspankiksi.

Pankkien tiedotteessa kerrotaan, että yhdistymistä on valmisteltu pankkien hallituksissa vuoden 2019 aikana.

Lopullinen päätös tehdään Vesannon Osuuspankin osuuskuntakokouksessa ja Nilakan Seudun Osuuspankin edustajiston kokouksessa 28. huhtikuuta

Suunnitelman mukaan uusi pankki aloittaisi toimintansa 1. lokakuuta. Uudella pankilla olisi jatkossakin konttorit Keiteleellä, Pielavedellä ja Vesannolla.

– Yhdistymistä on valmisteltu erittäin hyvässä ja yhtenäisessä hengessä. Molempien pankkien hallitukset ovat yhtä mieltä siitä, että yhdistyminen olisi ennen kaikkea asiakkaiden ja pankin toimialueen etu, sanoo Vesannon Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Pentti Toikkanen

Yhdistyvien pankkien omistaja-asiakkaat siirtyisivät OP Sydän-Savon omistaja-asiakkaiksi ja säilyttäisivät heille kuuluvat oikeudet. Asiakassuhteet jatkuisivat entisellään, eikä asiakkaiden tarvitsisi tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi.

Suunnitelman mukaan pankkien konttoriverkosto säilyisi ennallaan. Juridisesti yhdistyminen tapahtuisi niin, että OP Vesanto sulautuisi OP Nilakan Seutuun. Samalla pankin nimi muutettaisiin OP Sydän-Savoksi. Henkilöstö jatkaisi uuden pankin palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

Uuden Sydän-Savon Osuuspankin toimitusjohtajaksi tulisi Markku Niskanen Vesannon Osuuspankista ja varatoimitusjohtajaksi Jouni Karhinen Nilakan Seudun Osuuspankista.

Tiedotteessa todetaan, että kumpikin pankki on vakavarainen ja hyvässä taloudellisessa kunnossa. Asiakaskäyttäytymisen ja asiakastarpeiden muutos sekä finanssialan uudenlainen kilpailu vaativat kuitenkin pankkien palvelukyvyltä ja tehokkuudelta jatkuvasti enemmän. Lisäksi pankkeihin kohdistuva sääntely kiristyy ja aiheuttaa pankeille lisätöitä ja uusia kustannuksia.

Jätä kommentti

*