lauantai 30.5.2020 Pasi

Parasta paikallista

Olen suomalainen on avioliiton mittainen elokuva

Elokuvan ohjaaja Aleksi Mäkelä (vas.), näyttelijät Matti Ristinen ja Talvikki Eerola sekä Joona Jalkanen piipahtivat Kari Tapion synnyinkaupungissa Suonenjoella elokuvan lehdistönäytöksessä Kino Riossa. Kuva: Päivi Taskinen-Kekki

Kari Tapion elämästä kertova Olen suomalainen -elokuva tulee ensi-iltaan 13. syyskuuta. Pääroolia näyttelevä Matti Ristinen kertoo, että hänelle elokuvan tärkeimmät teemat ovat toisaalta rakkaus, toisaalta yksinäisyys.

– Yksinäisyyden tunne on hyvin vahvana elokuvassa, sillä ammattinsa myötä Kari joutui olemaan paljon yksin. Myös Karin lahjakkuuden ja heikkouksien esille tuominen oli minulle tärkeää: halusin omalla työlläni tuoda hahmoon inhimillistä otetta, Ristinen avaa roolityötään.

Kari Tapion poika, elokuvaprosessiin osallistunut Joona Jalkanen on tyytyväinen lopputulokseen.

– Minulla on tosi etuoikeutettu olo. Solar Films otti ideani elokuvasta hyvin vastaan ja lähti työstämään sitä. On hienoa, että jo käsikirjoitusvaiheessa pääsi olemaan elokuvanteossa mukana ja saattoi luottaa siihen, että tästä tulee sellainen, millainen siitä yhdessä haluttiin, Jalkanen kiittelee.

Elokuva alkaa Kari Tapion muutettua jo pois Suonenjoelta, mutta elokuva ei suinkaan unohda synnyinkaupunkia. Karille on tärkeää tuoda esiin urheilijataustaansa Suonenjoen Vasamassa, minkä lisäksi keikkamatkalta mukaan tarttuu muun muassa Suonenjoen viiri. Suonenjoen kaupunki on osallistunut elokuvan rahoitukseen.

Lue lisää torstain Sisä-Savosta.

 

Jätä kommentti

*