perjantai 26.4.2019 Terttu, Teresa, Tessa

Parasta paikallista

Mieskunto puhuttaa viikoittain lääkärin vastaanotolla

Seksiongelmat: Apua löytyy molemmille, jotta saadaan pöhinää peiton alle.

– Voi kuule, kun ei oikein ota eteen. Voisinko minä saada sellaisen sinisen pillerin?
Näillä sanoilla jo ovensuussa lähtöä tehneet miehet alkoivat ottaa erektiohäiriönsä puheeksi terveyskeskuslääkäri Sinikka Kuusiston vastaanotolla, kun erektiohäiriöiden lääkehoidon mullistanut, suun kautta otettava Viagra tuli markkinoille vuonna 1998.
– Siitä alkoi buumi ja varmaan heräsi mielenkiinto lääkehoitoa kohtaan, lähes 40 vuotta lääkärinä työskennellyt Kuusisto muistelee.
– Vähän vanhemmat 60–70-vuotiaat miehet alkoivat tulla häveliäästi kysymään apua ongelmaan, joka oli saattanut vaivata jo pidempään.

Nykyään erektiohäiriön takia varataan jo rohkeasti aika lääkärille tai asia otetaan puheeksi muulla lääkärikäynnillä.
– Noin viikoittain on asia vastaanotolla esillä, Suonenjoella, Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymässä työskentelevä Sinikka Kuusisto sanoo.
– Nuorimmat potilaat ovat noin 40-vuotiaita, mutta enemmistö potilaista painottuu myöhempiin ikäryhmiin, joissa alkaa olla myös muita sairauksia.
Esimerkiksi diabetes, halvaukset ja sydämen sekä verenkiertoelimistön sairaudet voivat vaikuttaa mieskuntoon, samoin epäterveelliset elämäntavat, kuten tupakan polttaminen, alkoholin käyttö ja ylipaino.
– Lisäksi joillakin lääkkeillä, kuten sydänongelmissa käytettävillä beetasalpaajilla voi olla sivuvaikutuksia mieskuntoon, Kuusisto mainitsee.
Myös stressillä on seurauksia.
– Nykymaailman paine, kiire ja vaatimukset voivat johtaa siihen, etteivät seksihommat suju. Sanoisin, että alle 50-vuotiailla potilailla syy löytyy usein tästä, lääkäri huomauttaa.
– Sekin luo varmasti paineita, kun joka tuutista tulee ohjeita, miten sinun pitää suoriutua ja minkälainen sinun pitää olla.

Lue lisää lehdestä.

Jätä kommentti

*