perjantai 26.4.2019 Terttu, Teresa, Tessa

Parasta paikallista

Kutvosen tehtaan purkamista tutkitaan

Tekninen lautakunta käsitteli eilen illalla kokouksessaan entisen Kutvosen tehtaan ja Valkeisenlammen lähivirkistysalueen asemakaavamuutoksen laittamista vireille ja osallistumis- ja arviointisuunnitelman asettamista julkisesti nähtäville.
Asemakaavassa tutkitaan Kutvosen tehtaan purkamista ja tontin uutta käyttöä.


– Kutvosen tehdasrakennuksesta on laadittu rakenneselvitys, jossa on todettu, että se ei sovellu asumiskäyttöön. Tontti on voimassa olevan asemakaavan mukaista teollisuusaluetta, joten asemakaavamuutos tulee tehdä, jos alueella halutaan asuinrakentamista, kaavoittaja Eija Kinnunen kertoo.
Herralantien varteen on suunnitteilla kerrostaloja Kutvosen tehtaan kohdalle tonttia rajaamaan. Rinteen päälle tulisi matalampia pientaloja/rivitaloja.
Kinnunen muistuttaa, että kerrosluvut ja muut asiat tarkentuvat kaavaluonnos- ja kaavaehdotusvaiheessa ja nyt on vain olemassa päälinjat tässä vaiheessa.
– Mitään ei ole vielä päätetty, vaan asia on vasta menossa lautakuntaan. En osaa sanoa, tuleeko sieltä evästystä vai meneekö osallistumis- ja arviointisuunnitelma siltään nähtäville, vs. tekninen johtaja Esa Laurikainen totesi tiistaina.
Kevyen liikenteen väylän rakentamisaikeet Harakkaniemi–Soppi-alueelle on aiemmin herättänyt alueen asukkaissa vastustusta.
– Saa nähdä, miten nyt käy. Viranhaltijoiden mielestä olisi tärkeä saada virkistysalue yhteiseen käyttöön, mutta päätöksentekijät tekevät kuitenkin lopulliset päätökset, Laurikainen miettii.
– Mielenkiintoista nähdä, millaisia kommentteja tai muistutuksia kuntalaisilta tulee tästä koko suunnitelmasta, hän toteaa.

Arvokas paikka

– Tehdasrakennuksen kulttuurihistorialliset arvot on todettu ja harmi sinällään, jos rakennus puretaan, mutta se on kuitenkin keskeisellä paikalla Suonenjoen keskustassa lammen rannalla. Se on hyvin arvokas paikka Suonenjoen näkökulmasta, Eija Kinnunen toteaa.
– Ei ole varaa jättää sitä tyhjilleen. Asiantuntija on todennut, ettei se sovi asuinkäyttöön. Sitä ei voi kunnostaa, koska sen käyttöikä jäisi korkeintaan 50 vuoteen, joten kunnostaminen ei olisi ekologista, hän kertoo.
– Rakennus ja sen alue ja historia on kuitenkin hyvin dokumentoitu. Ja koska se ei sovellu asumiskäyttöön, niin se on mahdollisuus purkaa, mutta se nyt vielä tutkitaan asemakaavoituksessa, hän jatkaa.

Anne Hakkarainen

Jätä kommentti

*